MOJITO
je tradičný kubánsky koktail, ktorý obľuboval aj Ernest Hemingway.
Ingrediencie: biely rum, trstinový cukor, limetka, limetková šťava, čerstvé lístky mäty, sóda
Mojito sa nemieša v shakeri ale priamo v pohári. Do vysokého pohára vytlačíme šťavu z polovice limetky a pridáme trstinový cukor. Do polovice pohára nasypeme ľadovú drť a na vrch prelomíme dve steblá mäty. Len mierne roztlačíme muddlerom a pohár doplníme ľadom až po okraj. Pridáme rum a premiešame. Nakoniec zastrekneme trochou sódy a ozdobíme vetvičkou mäty.
#TALIANSKO: Klasická elegancia vs. šťavnaté sicílske citrusy
Letná párty v európskom štýle však môže vyzerať aj úplne inak. Predstavte si citrusmi prevoňanú Sicíliu! Alebo radšej rozkvitnuté talianske vnútrozemie, elegantnú vôňu kvetov a svet módy? Tu sú recepty na dva drinky pre letnú párty v talianskom štýle, ktoré sa rozhodne oplatí ochutnať:
Sicilian Sunset:
■ 50 ml pomarančový gin Whitley Neill Blood Orange Gin
■ 50 ml čerstvej pomarančovej šťavy
■ 25 ml čerstvo vytlačenej limetky
■ 10 ml tekutého medu
■ 1 plátok čerstvého alebo sušeného pomaranča
Postup:
Gin, med, pomarančovú a limetkovú šťavu poriadne pretrepeme v šejkri. Precedíme do pohára na martini a ozdobíme plátkom pomaranča.